Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

Last dance



Ειχε προ πολλου ξεπερασει αυτο που λεγεται "ωφελιμος χρονος ζωης".
Στα 98 του ωστοσο θυμιζε 65αρη μερικους αιωνες πριν.Οι τελευταιες εξετασεις βρηκαν καποια μικροπροβληματα.Ο γιατρος ηταν παιδικος του φιλος, εμπιστευονταν ο ενας τον αλλον εδω και πολλες δεκαετιες.Δεν διστασε λοιπον να προχωρησει στο ζουμι...
"Εχεις καποιες μικροδυσκολιες καλε μου φιλε.Τίποτε ξεχωριστο.Η αιτιολογια πρεπει να αναζητηθει στην ημερομηνια γεννησης.Αν με ρωτας, οχι, δεν προκειται να σε γεμισω χαπια"
Χαμογελασε στη θυμηση του φιλου του.Εφυγε ησυχα οπως ηρθε μερικους μηνες πριν.
Ο κοντοσωμος Ινδος του ειχε κινησει την προσοχη απο τοτε που ηταν φοιτητες στο Kentron Universalis.Το παιδι με το χαμογελο αποσπουσε την προσοχη μονο τις ελαχιστες φορες που μιλουσε.Ηταν τοτε που ολοι οι υπολοιποι σιωπουσαν, για να αναλογιστουν αυτα που ειχε πει...

-----
Η θεα μονο εκπληκτικη μπορουσε να χαρακτηριστει.
Ολη η Πολη προσφεροταν σαν πολυτιμο δωρο στα ματια του.
Οι διπλοι υπερουρανοξυστες ορθωνονταν αυταρεσκα,περηφανα συμβολα των επιτευγματων του ανθρωπινου ειδους τα τελευταια τριακοσια χρονια.Οι μοναδικοι που γκρινιαζαν ηταν οι πυροσβεστες.
"Τα φτιαχνετε ολο και πιο ψηλα χωρις να μας ρωτατε.Σε περιπτωση πυρκαγιας, ειναι αδυνατον να σας βοηθησουμε."
Εδεσε τα χερια του στην πλατη του και βηματιζε σκυφτος περα-δωθε.
Εικοσι δυο χρονια πριν ειχε εκλεγει καγκελαριος .
Οι αντιρρησεις του δεν εγιναν αποδεκτες απο το Σωμα που τον εξελεξε παμψηφει. Διαφωνησε, παρακαλεσε, ικετευσε, αλλα ολοι τον επευφημουσαν.Στα πενηνταοκτω του ηταν προεδρος της Ομοσπονδιας.Μιας μικρης αυτοκρατοριας που διαφεντευε την τυχη πεντε πλανητικων συστηματων.Ολα εδειχναν να πηγαινουν θαυμασια.
Ωσπου αλλαξαν σε μια νυχτα...


-----
"Τι νεα εχουμε απο τους αλλους ?" ρωτησε τον Ακαγκι.
Αυτος εριξε μια τελευταια ματια στην εικονικη οθονη, εβγαλε τη ολογραφικη μασκα και στραφηκε προς τον καπετανιο του."Ολες οι αναφορες ειναι θετικες Πρωτε.Το "Maria Curie" και το "Λουλουδι που χορευει" δεν αντιμετωπιζουν κανενα απολυτως προβλημα.Ολα τα συστηματα λειτουργουν στο 100%.Περιμενουμε τη διαταγη σου".
Η Πυλη ελαμπε μπροστα του σαν αλικο τριανταφυλλο στο μεσοδιαστημα.Ο πολιτισμος που την ειχε κατασκευασει χαθηκε πολλες χιλιαδες χρονια πριν οι πιθηκοι κατεβουν απο τα δεντρα στον τριτο κατα σειρα πλανητη του ηλιακου συστηματος που φιλοξενουσε τη Μητροπολη.Ολες οι προσπαθειες να αποκρυπτογραφησουν τα μυστικα της αποδειχθηκαν ματαιες.Η Πυλη κρατουσε το οραμα των δημιουργων της επτασφραγιστα κλειστο.Ενα μονο πραγμα αφηνε διαφανο, μπροστα σατα ματια των επισκεπτων.
'Αν θελεις να περασεις απεναντι, αυτο ειναι το μονοπατι
-----
Οι δονησεις ξεκινησαν αποτομα στις 16:45 την πεμπτη μερα του ογδου μηνα του 2415μ.Χ.
Στην αρχη νομισαν οτι φταινε τα οργανα τους.
"Ειναι αδυνατον να εχει οποιαδηποτε γεωλογικη δραστηριοτητα η Σεληνη.Δεν εχει αναφερθει καν κατι τετοιο στους ιστορικους χρονους."
Η αληθεια ειναι οτι ποτε δεν της εδωσαν σημασια.Το ουρανιο σωμα που καποτε αποτελεσε το πρωτο βημα της προσπαθειας του ειδους να ξεφυγει απο τα γηινα δεσμα του παραμεριστηκε αμεσως απο την αδηφαγα προσπαθεια των ταξιδευτων να πανε ολο και μακρυτερα.Δεν απεμειναν παρα μερικες χιλιαδες ρομαντικοι να το φωτογραφιζουν τα βραδυα.Οι υπολοιποι γκρινιαζαν οταν η Ελενη δεσποζε στον νυχτερινο ουρανο.
"Μονο προβληματα στις φωτομετριες μας και δυσκολιες στις επικοινωνιες μας.Μακαρι να ελειπε".
Αυτο που δεν ηξεραν ηταν οτι Χλωμη Πριγκηπισσα - οπως την αποκαλεσε Ο Περσης ποιητης Σααντι - ακουσε τις προσευχες τους.


-----
Ο beta3125 φανταζε η ιδανικη λυση.Με μεγεθος διπλασιο απο τη Γη αλλα με ιδια περιπου βαρυτητα γεμιζε υποσχεσεις τους ερευνητες.Οι τρεις δορυφοροι του εδειχναν γεματοι απο βαρεα μεταλλα κατι που εξασφαλιζε την βιομηχανικη ευημερια για πολλους αιωνες.
Το σημαντικοτερο ομως δεν ηταν αυτο.Το σημαντικοτερο ηταν η παρουσια νερου σε πληρη αφθονια. Τα 3/5 του πλανητη ηταν ωκεανοι.
-------------------------------------------------------------------
Η εκρηξη θα ηταν φοβερη.Ενα κομματι της θα ταξιδευε προς τον Ηλιο μεχρις οτου να επιδοθει σε ενα πυρινο σφιχταγκαλιασμα με τον ζωοδοτη αστερα του συστηματος μας.
Το αλλο κομματι ομως εμελλε να κινηθει προς την Γη.Δεν χρειαστηκε καν να υπολογουν το σημειο συγκρουσης.Η μοιρα του πλανητη εμοιαζε ξεκαθαρη.Αν επιζουσε απο τη βιαιοτητα του φαινομενου θα περνουσαν πολλες χιλιαδες χρονια μεχρις οτου να ξαναεπιβιωσουν λειχηνες στην επιφανεια του.


-----
" Σε θυμαμαι απο τοτε που ησουνα πιλοτος δοκιμων" του ειπε.
Χαμογελασε οταν ακουσε την αναφορα σε μια απο τις ασχολιες της νιοτης του.
Ηταν τοτε που οτιδηποτε εμοιαζε ριψοκινδυνο, αποτελουσε συναμα και σκοπο, εδινε νοημα στη ζωη του και φανταζε προκληση.
"Και γω σε θυμαμαι απο τοτε που ειχες εκλεγει Γεων" του απαντησε.
"Οχι οτι δεν το αξιζες βεβαια".
"Θα ειμαι συντομος" του ειπε, "δεν ξερω ποσος καιρος μας απομενει"
"Τα σχεδια της μεγαλης εκκενωσης ειναι ηδη ετοιμα.Ενα μονο πραγμα απομενει.Η εγγυηση οτι θα μπορεσουμε να περασουμε την Πυλη"
"Το καναμε στο παρελθον αλλα με μικρα σκαφη,βολιδες θα τα ελεγα καλυτερα.
Τωρα ομως θα εχουμε σκαφη που θα μεταφερουν εκατομμυρια.Ουτε ξερουμε τί μας περιμενει απο κει.Θα ηγηθεις? θα οδηγησεις τα βαρια καταδρομικα μας μεσα απο την Πυλη?
Θα το κανεις αυτο για την Μητερα Γη?"


-----
Αν ητανε λουλουδι θα ητανε τριανταφυλλο.
Αν ητανε ποιημα θα ητανε η εξομολογηση της φωτιας.
Αν ηταν πινακας θα ηταν ενας ακομη ΕλΓκρεκο να καιει τα ματια μας.
Αν ηταν ονειρο θα ξυπναγαμε μουσκεμενοι στον ιδρωτα με μια γλυκεια μεθη να εχει κυριευσει τα μελη μας.
Δεν ηταν ομως τιποτε απο αυτα.
Η Πυλη του Πυρος φανταζε διαπλατα ανοιχτη μπροστα μας γεμιζοντας μας υποσχεσεις αλλα και κανοντας το αιμα να σφυροκοπαει τα μηνιγγια μας τρελλαινοντας μας απ τον Φοβο.
------------------------------------------------------------------------------------------
Κοιταξε ηρεμα το πληρωμα της Πρωτης Γεφυρας.
"Αδημονουν" σκεφτηκε.
"Ας τους δωσω αυτο που γυρευουν".
Εγνεψε καταφατικα στους αντρες του.
Την επομενη στιγμη, το "Maria Curie" , το "Λουλουδι που χορευει" και το καυχημα του στολου της Ομοσπονδιας, το "Iron Butterfly" χυμηξαν να συναντησουν το πεπρωμενο τους...

Τo αστρικο υποβαθρο δημιουργηθηκε στο Universe.
Τα αστροπλοια "κατεβηκαν" απο το δικτυο.
Η "Πυλη του Πυρος " ειναι φωτο του φιλου μου Δημητρη .
Η ολη συνθεση εγινε στο Photoshop.